Борисов бесен заради издънката с непроверените пътници на летище „София“

Министър-председателят Бойко Борисов извика министъра на вътрешните работи Валентин Радев, главния секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и директора на Главна дирекция „Гранична полиция“ гл. комисар Светлан Кичиков, за да му докладват за случая от 20 март т. г. на ГКПП аерогара „София“. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

[ad id=“225664″]

Премиерът Борисов разпореди на всички служители, извършили дисциплинарни нарушения, да бъдат наложени максимално тежки наказания. Той разпореди също в кратки срокове да бъде извършен анализ на работа на ГКПП аерогара „София“ и да бъдат предприети адекватни мерки за реорганизацията й.

[ad id=“263680″]

Припомняме, че инцидентът е станал с пътниците от полет на авиокомпания „България еър” от Париж до София на 20 март. Според видеозаписи от летището граничните полицаи са обработили полета от Прага, кацнал 10 минути по-рано и по неясни засега причини всички шест гишета останали празни за повече от 10 минути. Така повече от половината пътници от Париж влизат в страната ни без да бъдат проверени.

Граничните полицаи проверили втората половина от пасажерите, но не върнали за проверки влезлите транзит.

[ad id=“236993″]

Според вътрешния министър това не е първият подобен случай и шефът на „Гранична полиция” може да се раздели с поста си.

Случилото се е изключително конфузно на фона на усилията на премиера Борисов и цялото правителство да убедят Европа, че пазим добре външните Шенгенски граници, коментират експерти по сигурността.


image0 (9K)