Борисов бесен: Децата на убийците на Буров ще ми говорят за апартаменти!

Премиерът Бойко Борисов защити заместника си Цветан Цветанов по темата за апартаментите на политици от ГЕРБ. И веднага припомни къде е живяла и какви коли е карала бившата червена номенклатура. Коментара Борисов направи в ЕП, където откри бронзов бюст на Атанас Буров заедно с евродепутата Андрей Ковачев, председателя на ЕП Антонио Таяни и лидера на ЕНП Манфред Вебер.

Решението за именуването на част от централната сграда на ЕП в Брюксел на Атанас Буров бе одобрено от ръководството на Европейския парламент в края на миналата година по инициатива на български евродепутати.

„Искам да благодаря на всички присъстващи тук. В момента се намираме на гости в Европарламента, на гости сме на г-н Антонио Таяни, но вече има пространство наречено „Атанас Буров“. Първият български политик, който е удостоен с такава чест“, каза в приветствието си Борисов.

„Атанас Буров е казал, че трябва да бъдем приятели с всички, включително и с СССР, но първи е прозрял, че бъдещето на България е свързано с Европа. За съжаление противопоставянето в България продължава. Тези, които избиха цвета на нацията след 1944 година, ги няма днес. Напротив. Техните деца и внуци напъват да дойдат тук като троянски коне“, изригна той по адрес на наследници на червената номенклатура, които искат да стават евродепутати.

„Не искам да си разваляме настроението, но искам да се знае какво означава да се живее в страх. Попитайте наследниците на Буров какво е страх, истински страх. Да не можеш да говориш, да дойдат да ти вземат всичко без съд и присъда“, отсече Борисов.

„А какво става сега? Децата и внуците на убийците на Буров ще ми говорят за липса на медийна свобода, когато са обградени от 100 камери и могат да си говорят каквото си искат. Наследниците на Буров ще ви обяснят какво значи страх. Него са го наричали буржоа. А червената буржоа след 1944 година какво правеше? Кой живееше в най-хубавите апартаменти тогава – на „Позитано“, на „Оборище“, в центъра? Те ще говорят сега за апартаменти. А ние в село Банкя си карахме Жигулитата и им гледахме Мерцедесите“, ядоса се министър-председателят, цитиран от Канал 3.

„Стига. Не искам да развалям този хубав празник днес. Още веднъж искам да благодаря на всички тук“, завърши премиерът.


image0 (9K)