Борецът Владимир Дубов прегази противниците си до полуфинала в Рио

Ударно начало за Владимир Дубов в Рио де Жанейро. Нашият борец се класира на полуфинал на Олимпиадата в категория до 57 килограма. Родният състезател разби Иван Гуйдя (Румъния) на четвъртфиналите, след като го тушира при аванс от 10:0 след малко повече от две минути.
Сега му предстои изключително тежка битка за място на финала срещу актуален световен шампион.

Преди това на осминафинал Дубов надви с 11:0 и технически туш американеца Даниел Денис в категория до 57 кг на олимпийския турнир по борба свободен стил.

Бронзовият медалист от световното първенство в Лас Вегас бе безгрешен срещу своя съперник, като срещата завърши след едва 89 секунди. Реферът даде победата на Дубов след 10:0, а след това бе добавена още една точка към актива на родния борец, след като протестът на щаба от САЩ не бе одобрен.

Владо Дубов бе още по-блестящ срещу румънеца Иван Гуйдя на четвъртфиналите, който преди това се справи с 8:3 технически точки с турчина Сюлейман Атлъ. Румънецът е бронзов медалист от европейското първенство в Рига през тази година, но срещу Дубов нямаше никакъв шанс и бе туширан още в първата третина.

Източник – Спортал


image0 (9K)