Борбената Моника от Стара Загора: Напук на държавата живея втори живот и давам живот!

Добри новини за младата старозагорка Моника Маринова, която оздравя благодарение на приятели, близки и непознати дарители от цяла България. След тежката диагноза „Киста на Тарлов“, Моника премина през ада както на болестта, така и през бездушието на българските държавни институции. Успешната операция беше направена на 30 септември 2015 г. от американски специалисти в болница AIMIS в Кипър. Тя стана възможна заради помощта на добри хора, след като неколкократно Здравната каса отказа средства за лечението на Моника.

[ad id=“225664″]

monika_deca (2) Днес тя е добре, щастлива и здрава! Това сподели за ЗАРАТА Моника и се похвали, че чудото, родено след нейното оздравяване, което се казва Нели, вечеmonika_deca (4) е на 4 месеца и се развива много добре физически и психически. Бебето в момента тежи 5 300 кг, малко по-слабичко е от връстниците си, но няма никакви проблеми. Американските лекари, извършили оперативната интервенция и проследили болестта на Моника, не са очаквали да се случи забременяване и раждане на дете, но точно затова Моника нарича втората си дъщеричка ЧУДО и Мартеничка, защото Нели е родена на 1 март т.г. Кръстена е на двете много любими жени в семейството – на леля ѝ и на свекърва ѝ, носещи името Недялка.

Щастливи са с Димитър, с когото сключиха брак на 2 юли 2016г. Двете деца също. Как премина сватбеното тържество на Моника и Димитър четете ТУК

Но борбата на Моника със Здравната каса продължава на пълни обороти.

Правя го в името на всички болни, които се сблъскват с безхаберието на държавата ни. Можете ли да сравните отношението тук към нас с това, че в България все още редовно идва представител на американската клиника, за да не пътувам аз до Кипър , който следи състоянието ми? – разказва емоционално Моника. В същото време, още 12 човека у нас са регистрирани с моето заболяване. Безумието на Касата е и в това, че има случаи в които лекари искат да ги оперират от дискова херния, което няма нищо общо с „Киста на Тарлов“. На жена от Варна са предложили дори да ѝ махнат ребро… Нямам думи, продължава Моника. Другото необяснимо тяхно решение е да се даде разрешение за лечение в чужбина на по-леките случаи, а на тежките – отказ. Правят ни на просяци, нямат необходимите знания и техника, интересува ги само да се усвоят някакви пари.

[ad id=“226585″]

Сега Моника Маринова е завела второ дело срещу НЗОК, след като осъди Касата миналата година да ѝ плати 37 500 евро. До този момент институцията не се е произнесла. На 27 септември е насрочено второто заседание в АССГ , което да разгледа исковата молба на Моника, която казва, че НЗОК не е спазила сроковете за делото, спечелено от нея на 3 инстанции.

Няма да се откажа! – категорична е Моника, заради себе си и заради всички останали, поставени в безизходица. Правата ни са нарушени. Ние сме европейци и трябва да отстояваме правото си на качествен живот и аз съм решена да го направя докрай!

Днес Моника Маринова помага на други болни, защото знае какво е да си от другата страна като нуждаещ се и никой от нищо не е застрахован…

Зов за помощ! Малкото слънчице спи като анеглче, но е с тежка диагноза

Екипът на ЗАРАТА от сърце желае много здраве на Моника и семейството ѝ, както и сили да извоюва победа за нейната кауза!


image0 (9K)