Борбената Моника отново е на ход на крилете на добротворството!

Познаваме Моника Маринова от Стара Загора заради нейния успех в борбата ѝ с болестта и здравната система. Днес тя се радва на щастливото си семейство и помага на други нуждаещи се, именно заради доротворството си тя е деветата номинирана за Годишната награда „Добрият Самарянин“ 2017.

Моника оздравя благодарение на приятели, близки и непознати дарители от цяла България. След тежката диагноза „Киста на Тарлов“, младата жена премина през ада. Успешната операция беше направена на 30 септември 2015 г. в Кипър. Тя стана възможна благодарение на помощта на добри хора, след като неколкократно Здравната каса бе отказала средства за това лечение.

[ad id=“255238″]

Въпреки всички трудности, младата жена намира сили да помага и на други, изпаднали в затруднение.

Моника се свързва с 28-годишната Ива от русенското село Тръстеник, която също като нея е прикована към инвалиден стол, след тежка катастрофа. Моника осъществява контакт с клиниката в Кипър,  където самата тя беше оперирана успешно. Оттам са готови да приемат Ива, но за операцията не достигат 16 000 лева.

И така Моника решава да помогне. За да събере непосилната за момичето сума  организира и ръководи редица благотворителни базари, създава фейсбук страница. Заради многото опити да сподели информацията, спират профила ѝ. Парите за Ива вече са събрани.

Освен на Ива, Моника помага с организация и провежда благотворителни търгове и базари за 5-годишния Тео, който е диагностициран с тумор на мозъка, ПНЕТ – много рядък и агресивен.

[ad id=“226585″]

Освен тези кампании, Моника има успешно приключени кампании за Женя Стоенчева от Пловдив с „Киста на Тарлов” и за Емо от Варна със Сарком на Юинг. И двамата са вече здрави.

Именно заради несломимия дух и борбеността си Моника заслужава да бъде „Добрият самарянин” 2017.

Номинацията е получена от Николина Николова, редактор електронна медия, stz24.com и Гергана Пейчева, Дарик радио-Стара Загора

Борбената Моника от Стара Загора: Напук на държавата живея втори живот и давам живот!

Вижте кои са останалите номинации за Наградата тази година ТУК


image0 (9K)