Боньо Фаса не е умрял от ножа на Мария?

Богдан Динев, известен като Боньо Фаса е умрял от инфаркт, а не от прободната рана, която му нанесе 18-годишната Мария Гиздева, докато той я насилваше в Къщата на ужасите на ул. „Чая“ №44 в Стара Загора.

Източници, близки до разследването, твърдят пред „България днес“, че причината за смъртта на Динев не е кръвозагуба, каквото е основното твърдение на прокуратурата. Причината била болното сърце на наскоро преживелия инсулт 120-килограмов, което не издържало на напрежението в деня на престъплението. Според лекари фактът, че в конкретната обстановка и с оглед на здравословното състояние на Динев жертвата го е пробола с ножа, най-вероятно е спомогнал и ускорил настъпването на мигновения инфаркт.

bonio-fasa

Ако тази информация се потвърди и от заключенията на назначените съдебномедицински експертизи, делото срещу Мария моментално трябва да бъде прекратено.

„Не знам дали това е вярно, тъй като никой нищо не ни казва и не мога да си обясня защо всъщност експертизите се бавят, след като има данни, че са изготвени. Ако тези твърдения обаче излязат истина, обвинението пада“, коментира защитникът на Мария, адвокат Валентин Димитров.

С излизането в края на юли от ареста на ученичката беше изменено и първоначалното й обвинение, пише „Днес.бг“ Прокуратурата прецени, че не е имало опит за убийство, а девойката е действала при неизбежна отбрана, от която е последвала непредумишлената смърт на Динев. Според закона и съдебната практика досега съществуваха два варианта. При единия съдът дава старт на процеса и оправдава Мария, позовавайки се отново на неизбежната отбрана. В другия, който според юристи е абсурден, е тя да бъде намерена за виновна и да бъде осъдена. По обвинението й, повдигнато за момента, се предвиждат от 2 до 8 години затвор, но тъй като ученичката е с чисто криминално досие, тя ще получи условна присъда.

http://BNews.bg

Още за случая с Боньо Фаса четете ТУК


image0 (9K)