Бончев, Узун и още петима са в български арест, Очите – в турски затвор

Очите чака екстрадиция в турски затвор. Ако пожелае да бъде върнат у нас, това ще стане до няколко дни. Ако откаже екстрадиция обаче, предстои дело и връщането му може да се забави около два месеца. Оказа се невярна информацията, тиражирана по-рано днес от БНР че Димитър Желязков е бил върнат в България заедно с останалите българи от хотела в Истанбул.

[ad id=“225664″]

Седемте българи, които бяха задържани в Истанбул заедно с Димитър Желязков-Митьо Очите, късно снощи са предадени на МВР на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от полицията.

Сред тях са общинският съветник на БСП в Бургас Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узун. Те бяха отседнали заедно с Очите в хотел „Рамада“ на площад „Таксим“ в Истанбул. Очите не бил регистриран като гост на хотела. Той спял в наета от Бенчев стая.

Очите чака екстрадиция в турски затвор. Ако пожелае да бъде върнат у нас, това ще стане до няколко дни. Ако откаже екстрадиция обаче, предстои дело и връщането му може да се забави около два месеца.

Бенчев, Узун и другите върнати българи са задържани за 24 часа. В рамките на срока на задържане ще бъдат проведени процесуално-следствени действия, които ще бъдат докладвани на Специализираната прокуратура, уточнява МВР.

[ad id=“263680″]

Предстои да се установява съпричастността им към организираната престъпна група на Желязков.


image0 (9K)