Бомба! „Убитият“ руски журналист Аркадий Бабченко се оказа жив и здрав

Руският журналист Аркадий Бабченко, който беше обявен за убит в Киев, се появи на пресконференция в украинската столица жив и здрав, предаде бТВ.

[ad id=“225664″]

За убийството му съобщи снощи неговата жена. По нейните думите съпругът й е бил застрелян на излизане от жилището им.

Случаят предизвика сериозна реакция от страна на руските власти. Кремъл осъди убийството на Аркадий Бабченко и поиска истинско разследване.

Мистерията беше разкрита на живо днес от шефа на украинските тайни служби Васил Хрицак. Той обяви, че „убийството” е било инсценирано, за да бъдат осветени руски агенти.

[ad id=“263680″]

„Според информациите, които получихме, убийството на Бабченко е било наредено от самите руски сили за сигурност“, добави Хрицак.

Бабченко, изявен критик на Кремъл, изглежда не е казал на съпругата си за „постановката”, тъй като днес й поднесе специалните си извинения.

Журналистът напусна родината си миналата година заради смъртни заплахи, които получил след свой пост в социална мрежа.

Бабченко дори се появи, за да заяви, че е участвал в операция за разобличаване на поръчителите на убийството му, а Киев заяви, че руските служби са платили $40 000 на украинец, за да свърши мръсната поръчка.

[ad id=“236993″]

Бабченко благодари на украинските служби, че са спасили живота му, коворейки на пресконференция с шефа на Службата за сигурност на Украйна Василий Грицак. „Засега съм жив“, каза журналистът.

 


image0 (9K)