Венци Мицов: Болни сме от малоумие. За него няма нито лекарство, нито ваксина, нито стаден имунитет

Венци Мицов, пост във Фейсбук: Докато върви петицията ни за спешна помощ за независимия културен сектор, случайно попадам на една друга петиция. Петицията е озаглавена така: „Против задължителна и принудителна ваксинация срещу COVID-19“.

Сега, както знаете:

– няма ваксина срещу COVID-19;

– при COVID-19 здравната ни система е толкова cool, че дори в болница няма да ви вземе, освен ако не започнете да се задушавате и роднините ви се обадят около 700 пъти;

– дори да искате да си направите най-просташкия бърз тест, трябва да си платите, камо ли да ви го направят задължително.

В тоя ред на мисли идеята за подобна петиция относно несъществуваща ваксина, която я се появи, я не, а камо ли задължителна ваксинация към нея, е плод на колективно малоумие, което напоследък, уви, е основна движеща сила на „гражданското общество“, наречено, не без основание „диванна армия“ (на което ние реагирахме доста остро, нали така).

И сега за финал оставям черешката на тортата.

Петицията ни, включваща мерки, които да позволят на един сектор, наречен от ЕС „стратегически“ в момента, а у нас оставен да изпадне в клинична смърт, има подкрепа на 1412 души. Петицията за несъществуваща ваксина и несъществуваща нейна задължителност към момента има… 5376 подписа в подкрепа.

Извода оставям на вас.

Но е факт, че сме болни от болест, от която лечение няма. Болни сме от малоумие. За него няма нито лекарство, нито ваксина, нито стаден имунитет. За него не помага нито социална изолация, нито маски, нито забрана за разходки в парка.

Това малоумие се лекува само от времето.

Тоест – ако след 50 години продължават да се появяват подобни петиции, то това ще значи, че за нас надежда няма. Ясно е, че за сегашното ни поколение това е аксиома, но поне за следващото се надявам да има някакви шансове. Освен ако 5G-то не убие гълъбите, те не се запалят, не предизвикат епидемия, която да подпали Флорида и извънземните не пуснат харпа на плоската земя, за да убият всички, които се ваксинират, ядат месо и пият антибиотици, когато им ги изпише лекар…


image0 (9K)