Болница „Тракия“ се включи в националния протест „Не на насилието“

Днес, на 7 юли, всички работещи в Болница „Тракия“ се включват в националния протест на българските медици „Не на насилието!“.  Протестът започна още сутринта около 7
часа, като през целия ден лекари, медицински сестри, санитари и друг болничен персонал ще носят на реверите си сини панделки с надпис „Не на насилието“ и логото на Болница „Тракия“.

Зачестилите случаи в последно време на проявена агресия срещу медицински лица са меко казано тревожни. Тези актове на насилие излязоха извън контрол и придобиха измерения, които са категорично неприемливи за една правова и цивилизована държава. Сегашното положение на мафиотски инквизиции и насилие не е здравословно за нацията ни и е наш дълг, като лекари, като хора, да се обединим и да положим всички усилия за да предотвратим недопустимото и грозно посегателство срещу медицинското съсловие.

[ad id=“226585″]

Български лекарски съюз е потресен от поредния случай на агресия, на безочливо поведение над медицинско лице в болница „Шейново“. Агресията срещу лекар е израз на човешка примитивност и заслужава най-сурово законово наказание.

Тежкият побой над д-р Албена Гагова, всепризнат АГ специалист и уважаван медик, е поредния израз на осъдително и недопустимо поведение към медик.

БЛС апелира към всеки един от Вас, да подкрепите д-р Албена Гагова и всички пострадали от насилие медицински специалисти, като сложите символ – синя панделка „НЕ НА НАСИЛИЕТО“, на 7 юли през целия ден, в израз на съпричастност към потърпевшите ни колеги и като израз на негодувание срещу позорното поведение на извършителите на престъпленията.

Нека всички да бъдем по-човечни един към друг, да оценяваме труда на ближния и сами да се опитаме да създадем условия за по-добър живот!


image0 (9K)