В болницата в Стара Загора е настанен ловец, нападнат от мечка в Стара планина

Мечка е нападнала и ранила ловец в Стара планина. 47-годишният мъж е настанен с тежки наранявания в болницата в Стара Загора, съобщи presstv.

Инцидентът е станал около обяд в неделя. Ловецът от Казанлък е дебнел на пусия над село Търничени, община Павел баня, за появата на подгонени от колегите му диви прасета. Той е бил въоръжен с карабина.
В един момент огромна мечка атакува мъжа. Животното се изправя на задни лапи и събаря ловеца на земята.
Мечката е нахапала мъжа по рамото, слабините и бедрата. Зъбите на животното са минали на сантиметър от бедрената артерия на ловеца.

След като мечката нахапала мъжа, го оставила и избягала.
Въпреки тежките травми пострадалият успял да подаде сигнал на телефон 112, а след това и да се обади на организатора на ловния излет.
Час по-късно мъжът е транспортиран в болница в Стара Загора, където е подложен на няколко хирургически интервенции.
Според лекарите на този етап няма пряка опасност за живота на пострадалия.
От ловното дружество „Сокол“ в Казанлък, където членува 47-годишния ловец казаха, че това е пореден случай мечка да излезе срещу ловци в региона. Ловната дружинка на няколко пъти е отправяла искания за отстрел на мечки, но не получили разрешения.
Кметът на Търничени Ахмед Ходжа припомни, че преди три, четири години е имало идентичен случай на нахапан от мечка ловец в землището. Тогава обаче разрешили отстрела на хищника.
Колеги на пострадалия смятат, че животното е било подплашено от лая на кучетата.

Заради топлото за сезона време мечките в Балкана още не били заспали зимен сън.


image0 (9K)