БОК извади официално сестри Стоеви за Европейските игри в Минск

Европейските шампионки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви, които декларираха шумно, че повече няма да играят за България, са извадени официално от спортната ни делегация за Европейските игри в Минск (21-30 юни).

Ден преди крайния срок за заявки председателят на БОК Стефка Костадинова лично се е обадила на хасковските сестри и ги е попитала дали ще участват. Отговорът е бил „не“, затова на заседанието на Изпълнителното бюро на следващия ден е взето решение те да бъдат задраскани от състава, съобщава „Сега“.

Десетина дни по-късно Стоеви са изпратили имейл до БОК, в който пишат, че искат да защитят титлата си от Първите европейски игри в Баку’15.

След запитване от БОК оргкомитетът в Минск’19 е отговорил, че след крайния срок не може да се правят изключения. Така българската делегация остава от 87 спортисти.

Стоеви са заявени за турнира в Мадрид (Исп, $25 000, 12-15 юни) от сериите International Challenge. Там са №1 в схемата при двойките и почиват в I кръг. Заявката им е пратена от БФБ още през март, преди скандала.


image0 (9K)