Бой между феновете беляза баскетболното дерби при жените между Хасково и Берое

Хасково 2012 победи Берое (Стара Загора) с 82:76 в дербито на женското баскетболно първенство. Мачът в зала Дружба беше прекратен за близо 40 минути след сблъсъци по трибуните между феновете на двата отбора.

Първо полувреме бе равностойно и нито един от двата отбора не успя да се откъсне с разлика в резултата. Но в края на втората част домакините успяха да поведат с 8 точки.

В началото на второто полувреме старозагорските баскетболистки отговориха и стопиха пасива си само на две точки. Но в последната четвърт Хасково дръпна с 14 точки разлика и тогава настана мелето между феновете на двата отбора и срещата бе прекъснаха за около 40 минути. След закачки между феновете на двата отбора се стигна до размяна на удари, но за щастие нещата бяха овладени бързо от охраната, която спря агитката на гостите. В резултат на това съдиите прибраха двата отбора в съблекалните.В крайна сметка беше счупен мегафонът на хасковската агитка, а тъпанът й е надупчен. В сектора на заралии пък има следи от факли. След като публиката напусна залата срещата беше подновена. До края домакините запазиха аванса си, въпреки опитите на Берое да го заличи и еветуално да докара мача до продължение.

Челси Лий и Радостина Димитрова реализираха по 22 точки за Хасково 2012, Виолина Кочева завърши с 19 точки.

Джазмин Пъркинс вкара 27 точки за Берое, а Сиера Уорън добави 18 точки.


image0 (9K)