Бой зад решетките! Осъден за атентат срещу Митьо Очите нападна надзирател

В момента затворникът се намира в шокова зала, където лекари установяват какво е състоянието му

Инцидент, в който е замесен известен престъпник, е станал около 16 часа днес в Бургаския затвор, е научил Флагман.бг. Получилият доживотна присъда за атентата срещу Димитър Желязков-Очите в края на 2001 г. Иван Рибов е сътворил истински екшън зад решетките.

Доживотникът отказал да се прибере в килията, започнал да буйства и за капак скочил на тежко въоръжен надзирател. Наложило се охранителите в затвора да усмиряват Рибов, който в момента се намира в шокова зала на УМБАЛ-Бургас. Лекарите правят прегледи за затворника, за да установят какви точно са травмите след агресивното му поведение.

В края на 2001 г. пред дома на несебърския бос Димитър Желязков-Очите беше взривена „Жигула“. Бомбата отне животите на жената на Митьо – Тянка, на нейния брат Славчо Дерелиев и на бодигарда Николай Бъчваров-Бъчи.

Стоян Димитров, по прякор Толупа, получи доживотен затвор като поръчител на атентата. Кероп Погосян и Иван Рибов също отнесоха такива присъди, тъй като бяха посочени от прокуратурата като директни извършители на касапницата. И тримата твърдят, че нямат нищо общо и че са натопени.


image0 (9K)