Бой в Украйна! Пострадали са трима фенове на ЦСКА

Реваншът между Зоря (Луганск) и ЦСКА не мина без ексцесии, въпреки сериозните мерки, които са предприети в Украйна. Както вече стана ясно, заедно с „армейците“ в Запорожие са и група български полицаи, които се грижат за сигурността на „червените“.

При придвижването към стадион „Славутич Арена“ обаче се е стигнало до спречкване между фенове на ЦСКА и украинци. В заведение, намиращо се в близост до съоръжението, на което се провежда мача, е имало бой. Пострадали са трима цесекари.

Агитката на ЦСКА, към която се включили и фенове на ЦСКА (Киев), е била атакувана от местни ултраси – на Металург (Запорожие). Големият брой полицейски служители бързо са охладили страстите и са предотвратили още по-голямо сбиване.

Информацията от МВР:

„Не е допуснато ескалиране на напрежение между български и украински футболни фенове в Украйна, където се играе срещата между ЦСКА и Зоря (Луганс). Преди началото на мача, с намесата на украинските власти и подкрепа от командировани за мача български полицейски служители, е предотвратен конфликт между привърженици на двата тима, като трима от българските фенове са леко пострадали. След това цялата се е насочила към стадиона, за да присъства на срещата“, информираха от МВР.

 

Източник – Марица


image0 (9K)