Бойчев: България е в блатото на корупцията. Биков: Мотивите за вота са като статия от вестник

Търсили са някакви мотиви, за да има вот. Посочили са Суджукгейт. Това разкритие ние си го направихме. Човекът подаде оставка като депутат, посочи Тома Биков от ГЕРБ

[ad id=“263680″]

Сблъсък на позиции по предстоящия вот направиха депутати от мнозинството и опозицията.

„Няма как да не поставим проблемите на хората. Основен акцент на искания вот на недоверие е начинът, по който се изразходват публичните средства“. Това каза депутатът от БСП Жельо Бойчев по БТВ.

„Емблематичен пример е санирането. Индикативните цени се променяха два пъти. Нима не е показвано качеството на пътното строителство. Замислям се дали България не е едно блато. Само че блато на корупция. Не е нужно да убеждаваме българските граждани“, посочи той.

„За „Суджукгейт“ има цитирани изказвания за оказван натиск за хората, които са си позволили да извадят случая на светло. В здравеопазването има ли корупция?! Мотивите са политическите изводи за секторите, които са пленени от корупция. Правителството в сферата на здравеопазването обслужва големите фармацевтични компании и интереси. Има срив на чуждестранните инвестиции. Това е много показателно. Защо, след като сме изпълнили всички условия, не сме в Шенген? Заради корупция не сме в Шенген“, обясни Бойчев.

[ad id=“218548″]

Тома Биков от ГЕРБ нападна: „Мотивите са като статия във вестник. Не се цитират агенциите на проучванията. Няма конкретика. Те казват всички обществени поръчки. За мен темите са вот на недоверие и корупцията. Търсили са някакви мотиви, за да има вот. Посочили са Суджукгейт. Това разкритие ние си го направихме. Човекът подаде оставка като депутат. Опитвахме се да запушим едни дупки за иновативните лекарства. И след три годни ще има проблеми с корупцията. Ние действаме системно в това отношение.“


image0 (9K)