Бойко похвали Корнелия, че е отстранила Бенчо Бенчев

Премиерът припомни, че компрометирани полицейски шефове, които се свързват с тартори на групировки, са били отстранени от системата

[ad id=“225664″]

„Корнелия Нинова взе правилното решение като отстрани Бенчо Бенчев и пое отговорност.“ Това мнение изрази във Варна премиерът Бойко Борисов. Той припомни, че компрометирани полицейски шефове, които се свързват с тартори на групировки, са били отстранени от системата, предаде „Дарик“.

„Аз много обичам нощно време да гледам сериали, особено американски. Десетки полицейски банди действат в Щатите. И аз се удивих, но както виждате, всяка седмица в Щатите има стрелба и убийство. Там се събират най-често особено тези, които работят в криминалния сектор, агентура, за да научат какво става на улицата, с някого трябва да станат по-близки, да го вербуват и някъде там става разминаването. За съжаление, ние не сме по-различни като държава от тези, които са в Европа, Америка, навсякъде. Правилното решение е това, което г-жа Нинова излезе и обяви – поемам вина, омитам и го махам. Това е положително и оздравително, защото останалите започват да си мислят, че в края на краищата рискът да ги хванат е голям и като ги хванат ще последва нещо,“ каза още Борисов.

[ad id=“263680″]

Премиерът категорично отрече информацията, че предстои смяна на вътрешния министър.

Рибарското пристанище на „Карантината“ във Варна трябва да се развие като тези, които направихме в Поморие, Созопол и Приморско. Това заяви при посещението си във Варна премиерът Бойко Борисов относно проекта в квартал „Аспарухово“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. След сигнала, подаден от неправителствената организация на Камарата на геодезистите, той заяви, че днес е ходил да види рибарското пристанище на място.

[ad id=“236993″]

„Всъщност, от военното поделение до първия камък, където сега е едно обрасло, можете да отидете да го снимате. Никакъв плаж няма, само камъняци“, каза пред медиите министър-председателят. Той допълни, че пристанището трябва да се развие както вече е направено в други морски градове, като даде за пример рибарските пристанища в Поморие, Приморско и Созопол. Борисов каза още, че трябва да има място, където рибарите да си сложат хладилници, а ресторанти и домакини да могат си купуват прясна риба, извадена току що от морето при всички санитарни карантинни норми.

„Ако варненци не го искат, оставяме го бурена както си е и, не го закачаме“, коментира премиерът и добави, че пристанището ще бъде дадено за стопанисване на Общината.

Работим доста за изместването на тежкия трафик от и към пристанищната зона, каза Борисов във връзка със задръстванията под Аспаруховия мост и десетките зърновози, които чакат по време на житните кампании. Премиерът допълни, че е изпратил и финансовия министър Владислав Горанов за огледа района. Борисов заяви, че пристанищната зона ще бъде отворена подобно на тази част край Морска гара, която беше социализирана.

[ad id=“218548″]

„Крайбрежна зона се очертава много хубава, хората си я припознават – както варненци, така и туристите, вечер там грее“, каза още премиерът. „Варна е рядко красив град. С малко може да се направи и да стане още по-хубав и съжалявам, че такива глупости се изговориха“, добави премиерът.

Стотици мастърбокса цигари са хванати от митничари и служители на ГДБОП, каза още Борисов.

„Много интересно са прикрити – все едно дървета гледаш, а вътре пълни с цигари. И като ги захванаха контейнерите от Бургас, стигнаха до София. Така че съм убеден, че следващите три месеца, когато отчитаме резултатите от битката с контрабандата на цигари, с тези няколко контейнера ще сме още по-надолу“, коментира Борисов.

[ad id=“236999″]

„От нощеска върви една много сериозна операция, която започна от Бургас, по превишената скорост. Сега им купихме най-добрите машини с фабрично вградени видеокамери – залепват се за тебе, карат, филмират те и оставаш без книжка. Така че сме ги изкарали по пътищата, отгоре имаме и хеликоптери, които снимат до 1 кв. см., радари и веднага ще се усети ефектът“, каза Борисов.


image0 (9K)