Бойко Борисов за театъра, разиграван от месеци с надежда да породи метеж

Борисов с извънреден коментар: Поканил съм ви да поразмишляваме на глас. Имам честта да съм приятел с Камен Донев и вечер слушам монолозите му и винаги съм мислел дали мога и аз да се превъплатя в подобен образ.

Понеже ми е много мила държавата, толкова много неща се правят, че не ми се иска от глупост да се разруши и да има много проблеми.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на извънреден брифинг в Министерски съвет.

„Започвам със събитието с медицинските сестри в сградата на парламента. 15 човека не можаха да въведат ред?!

Още 2018 г. Валери Симеонов излезе и каза да се свали охраната на Ахмед Доган. Не е била свалена. Тогава си пътуваха с президента и му казах да си говори с Радев да се свали.

Питал ме е за Пеевски защо е охраняем. И аз когато МВР ми докладваха при атентата срещу Алексей Петров с гранатомен, същите извършители бяха наели апартамент месеци преди това с пряк изтрел, намерихме и схемата, при която е трябвало със снайпер да бъде ликвидиран Делян Пеевски и едновременно и Алексей Петров с гранатомет.

Това разкри преди минути на извънреден брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов. „Охрана сложихме и на Иво Прокопиев когато дойдоха сигнали. Изведнъж някой иска да ми вмени, че темата за охраната на тези двамата е моя тема.

Тя не е и аз съм убеден, че и двамата ще си махнат охраната, но президента Радев да поеме отговорността за това. Ние решихме още в понеделник на комисията да се дадат материалите и НСО на базата на правомощията да преценяват кой.

Даже, ако ме питате НСО трябва да остане да пази тримата- държавният глава, председателят на НС и премиерът, които и да са те. Българският речник е цветущ. Ще му напомня, че надали има българин с повече ордени и полицейски награди в света от мен“, отсече премиерът.

Преди 2 дни пък се разиграва следната случка – видимо публични лица, Христо Иванов, бивш министър и шеф на партия, видимо отива там с цел. Абсолютно не го виня. Никакъв упрек. Как бива посрещан?

Събитието е на 200-300 метра е от имота, който се предполага, че охранителите пазят“, коментира той. „Гледам и просто виждам артисти. Единият леко върви и носи знамето, а другият го бута до водата. Като джапне, го пуска да излезе обратно.

Ще го вадиш ли? Ако ще го качваш в лодката, го качвай…

И вече това, което е върха на възмущението ми. Сержанти ли са, офицери ли са, Радев ще каже, взима и хвърля знамето.

През цялото време знае, че ги снимат. И тези охранители правят всичко възможно това да е най-автентично.

Свършва сценката, качват се на колата и отиват да подкрепят…  Нинова и Петков са от едно котило, но какво прави там Христо Иванов“, пита премиерът.

С разрешението на Blitz.bg


image0 (9K)