Бойко Борисов след срещата с ДПС: Необходимо е да търсим максимална подкрепа в парламента

Лидерът на ГЕРБ, Бойко Борисов обяви след среща с ДПС: „Запознахме ДПС с това, което възнамеряваме да правим по темата за Брекзит, за председателството, за финансовите и за данъчните ни политики.
Считам, че особено във времето, което ни предстои като председателство, и за стабилизирането на държавата с всичките международни фактори и съседи, които имаме в момента, е необходимо по определени теми да търсим максимална подкрепа в парламента, каза лидерът на ГЕРБ.

Стигнахме до извода, че ако председателството бъде прието като една основна тема в следващата година и политиката се прави вътре в парламента, това ще улесни много кабинета и ще даде възможност действително всички парламентарно представени партии да участват, така че да извлечем позитиви за България. Считам, че в това отношение можем с почти всички партии до този момент по дадени теми да постигнем разбирателство и подкрепа“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Надявам се до утре към 10.30 часа с Обединените патриоти да довършим програмата, още малко ни остава. Утре по това време да имаме програма, върху която да стъпим и да продължим след това по коалиционното споразумение и персоналното участие в Министерски съвет,“ уточни той.

„На всички им е ясно, че ако не се състави правителство, а се отиде на избори, това е несериозно, тежко за държавата. Ще доведе до политическа криза, която ще има необратими последици в този момент“, заяви Бойко Борисов.

Източник: offnews.bg


image0 (9K)