Бойко Борисов се кланя: Не мога да не благодаря на Ердоган и на Турция

На последното заседание на Министерски съвет отпуснахме още 6 милиона и 200 хиляди за проектиране и строеж на съоръжението по границата, защото спокойствието на българските граждани е най-важно. В момента са изградени десетки километри непрекъсната ограда.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който заедно с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, министъра на отбраната Николай Ненчев и народния представител Валери Симеонов инспектира възпрепятстващото съоръжение на българо-турската граница.

Премиерът твърди, че натискът по границата ни с Турция е минимален и е осигурено спокойствие на държавата ни, което се дължи на общите усилия на мнозинството.

„Подписаният договор с Турция за реадмисия е един изключителен успех на правителството на мнозинството. Днес отивам в Турция и не мога да не благодаря на президента Ердоган и на турската държава, че полагат усилия да нямаме натиск върху тази ограда и че само с нас подписаха споразумение за реадмисия“, каза още Бойко Борисов.

Министър-председателят благодари на британския премиер Дейвид Камерън за 40 високопроходими джипа, предоставени безвъзмездно от Кралство Великобритания.

„С над 3 милиарда повече приходи събрани в бюджета ние непрекъснато купуваме нова техника, но тук е важен моралният жест-това, че те съпричастни с нас, а това е голям жест“, заяви Борисов и изтъкна, че „България пази границите на Европейския съюз по шенгенски начин, което има широк отзвук в Европа.“

Източник: offnews.bg


image0 (9K)