Бойко Борисов: „Радев ще бъде новият Орешарски“

Извадки от интервюто на Бойко Борисов за „Здравей България“, по Нова телевизия:

„Ахмед Доган финтира българските политици. ГЕРБ е единствената партия, която не е влязла в тази игра. Ние сме непорочни. Не сме управлявали заедно. Ако има нещо за българския народ, което да бъде противно, това бе моделът „Орешарски”. Какво направи Доган – изкара го за кандидат-президент, ще преброи колко гласа има. Той познава прекрасно народопсихологията на българина. ГЕРБ няма да приеме тези гласове, сега топката е при БСП“, заяви Борисов.
„Радев ще бъде новият Орешарски”, т.е. ген. Радев ще бъде също толкова зависим, колкото е бил Орешарски, уточни премиерът.

„ДПС познава тези, от които зависи Радев да стане Орешарски №2. Радев с гласовете на ДПС, станал президент, ще е същият този зависим, какъвто е Орешарски. Неслучайно и Бареков го прибраха пак да обиколи студията. Неуспешно, но той продължава да е в тази схема”, на мнение е Бойко Борисов.
На въпроса –  дали би обмислил други политически партньори в това управление, Борисов заяви:  „ Аз не искам нов партньор. Това е най-доброто от всички възможни варианти” и добави:

„Съветвам БСП и ДПС да не разклатят държавата догодина, не са готови, слаби са, те нямат кадри, нямат способност да го вършат. Предстои председателство на ЕС от първи януари 2018 година”.


image0 (9K)