Бойко Борисов: Приемам поканата на президента Радев

„Надявам се, че до срещата ни държавният глава ще се запознае поне с четиригодишната ни визия за управление на кабинета, както и с доклада на Еврокомисията, и заедно да ги дискутираме“, заяви министър-председателят от Солун

Премиерът Бойко Борисов прие поканата на президента Румен Радев, който по-рано го покани на среща, за да му представи визията си за справяне с корупцията по високите етажи на властта.

Така държавният глава отговори на критиката на премиера, че е приел лидера на БСП Корнелия Нинова, която му представила „Визията“ на БСП, а не приема шефа на бюджетната комисия Менда Стоянова и финансовия министър Владислав Горанов, които да му изложат вижданията си за промените в данъчните закони.

Радев подчерта, че има разлика между визия и закон, и че неговата роля и на финала на законодателния процес. Но би приел лидера на ГЕРБ, който да му представи своята визия за управлението на държавата.

„Готов съм да приема лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и да изслушам неговата визия за справяне с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на катастрофалния срив на инвестициите, за икономическото догонване на държавите от Централна и Източна Европа, които се откъснаха далече напред по темпове на икономически растеж и качество на живот“, заяви Радев тази сутрин.

„Приемам поканата на президента. Надявам се, че до срещата ни държавният глава ще се запознае поне с четиригодишната ни визия за управление на кабинета, както и с доклада на Еврокомисията, и заедно да ги дискутираме!“, заяви Борисов от Солун в отговор на бТВ.


image0 (9K)