Бойко Борисов преряза поредната си лента в Пловдив

Премиерът Бойко Борисов откри 73-тия Международния технически панаир в Пловдив

[ad id=“225664″]

В едно много сложно време, в което се говори повече за война и военна техника, ние акцентираме върху ръста на икономиката и индустриалното сътрудничество – това заяви министър-председателят Бойко Борисов, преди да открие 73-тия Международен технически панаир в Пловдив.

Поздравявам тези близо 600 компании от 40 държави, които са дошли на нашия панаир, каза той в началото на своето приветствие. Ръстът на икономиката, който е сред най-добрите в Европа, политическата стабилност, ниските данъци, строителството довеждат до това, че се увеличават и площите тук, на изложението, увеличават се и желаещите да инвестират в България, подчерта Бойко Борисов и посочи, че тазгодишното издание отбелязва 20% ръст на изложбените площи. Надявам се много договори да се сключат тук, особено от българските компании, които в иновациите са направили действително изключителни неща, обобщи премиерът.

Panair Plovdiv 25.09_resizeДесетилетия наред Международният панаир се откроява като атрактивно място за правене на бизнес, изтъкна министърът на икономиката Емил Караниколов. Поемаме ангажимент в следващите мероприятия свои щандове тук да имат Българската банка за развитие, Програмата „Иновации и конкурентоспособност”, агенциите за инвестиции и за насърчаване на малките и средни предприятия, обяви той.

Деловият форум за инвестиционни стоки и технологии продължава от 25 до 30 септември в Международен панаир Пловдив, който е организатор на мащабната проява. Тя стартира с по-силно чуждестранно присъствие и 113 дебютиращи фирми. Очевидно предприемачите имат да покажат много нови неща, отбеляза д-р Иван Соколов, главен директор на Панаира.

[ad id=“236993″]

В това се убеди и премиерът Бойко Борисов, докато разглеждаше изложението. Най-дълго се задържа в специалната експозиция на тежка механизация за изграждане на инфраструктурни съоръжения. В България се строят тунели, мостове, които искат наистина сложна техника, която също е представена тук, отбеляза той още при откриването. Показаните модели, част от които са европейски и световни новости, го впечатлиха. За да са тук, това се дължи и на държавата, която инвестира в инфраструктура, каза представител на една от компаниите.

Изложението се превърна в ревю на технологиите, които бързо навлизат в практиката, за да променят и начина на живот, коментира д-р Иван Соколов.

В десет специализирани изложби се демонстрират модерни продукти и услуги от областта на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, водния сектор, информационните технологии, роботиката и автоматизацията, транспорта и автосервизното оборудване, машиностроенето, строителството, химическата промишленост, автомобилната индустрия. Най-престижната технологична среща на Балканите отново показва панорама на иновациите, обхващаща от сложна техника за заводите до домашни смарт уреди. Тя може да бъде разгледана от 9 до 18 ч., а в събота – до 14 часа.


image0 (9K)