Бойко Борисов: По-зелено от нашето правителство няма

Ще забраним движението на автомобили нагоре, обясни премиерът във връзка с изграждането на втори лифт в Банско

[ad id=“263680″]

По-зелено от нашето правителство няма. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание, предаде „Фокус“.

„Вчера в европарламента имахме много доброжелателни хора, подкрепа. Поел съм ангажимент към Зелените. Важно е да знаят, че по-зелено правителство от нашето няма. Ще забраним движението на автомобили нагоре, така че няма да е нужно да се поддържа пътя, да се осолява и да гинат дървета“, коментира премиерът във връзка с изграждането на втори лифт в Банско.

[ad id=“218001″]

„Това е нашата позиция, много точна, ясна и зелена. Не става въпрос нито за хотел, тоалетна не може да се направи, чайна не може да се направи“, добави той.

„Ананиев, правихме преглед на хеликоптерите. Имаме маса хеликоптери“, каза още премиерът.

„С министър Каракачанов, с министър Радев сядате и правите. Имаме хеликоптери, които може да станат изцяло за Бърза помощ. Имаме хеликоптери, които може да ги преоборудваме за горски пожари. Ще ги карат военните, така че хем ще натрупват допълнителни летателни часове, хем ще тренират, хем в същото време ще вършат работа и ще спасяваме човешки животи. Имаме я техниката. Не е нужно да се купуват нови хеликоптери“, заяви Борисов. По думите му те са здрави, но не са обслужвани. „Ще дадем пари, ще ги обслужим и в същото време. Това ни е важно“, добави той.

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов допълни, че вчера е била направена работна среща по въпроса. „Ще излезе мое предложение до Вас за заповед за междуведомствена работна група между Министерство на отбраната, на здравеопазването, МВР. Точно това се уточнихме – трябва първо да се направи една финансова сметка тези хеликоптери, които не ползваме колко ще струва ремонтът им. След което наистина има достатъчно техника, с която може да задоволим и нуждите на здравеопазването, на МВР по отношение на пожари и други бедствия, при които се използват хеликоптери. Работи се по въпроса“, обясни Каракачанов.

[ad id=“218548″]

Премиерът честити рождения ден на енергийния министър Теменужка Петкова от името на кабинета. „Горанов е джентълмен, сега аз не съм се и сетил“, добави Борисов по повод това, че финансовият министър Владислав Горанов подари букет на Теменужка Петкова.


image0 (9K)