Бойко Борисов отряза главата на Домусчиев!

Само преди няколко дни лъснаха крупните далавери на двама братя, които преди 7-8 години изникнаха сякаш от нищото с етикета „богати и прочути“.Без преди това някой да е чувал нещо за тях. И без реални основания за приказното им богатство. Историята на вълшебното забогатяване на братя Домусчиеви започва с т. нар. „приватизация“ на СТРАТЕГИЧЕСКО държавно предприятие.

Когато на двамата братя им е буквално подарен огромния социалистически производствен комплекс – Параходство Български морски флот. Така, както всъщност подариха народното имущество на всички т. нар. „олигарси“ и крупни „бизнесмени“. Сега те всички паразитират на гърба на българския народ, който в продължение на 50 години, с усилията на цялата държава , създаде всичко което те плячкосаха.

Казваме „подарен“, защото никой, от тези, които разграбиха и разпарчатосаха българската икономика, преди „приватизацията“ не са имали каквито и да било пари, с които да платят огромните соц. активи. Защото кой обикновен българин в първите години след 10-тоноемврийския вътрешно партиен преврат можеше да си позволи да купи дори и най-малкото държавно предприятие?

Да не говорим пък за покупка на огромната и стратегическа за страната ни фирма „Български морски флот“.

[ad id=“218001″]

Истината е, че днешните олигарси станаха такива едва след като им бе подарена цялата държавна собственост. И Бг. олигарсите започнаха да харчат с мащаб, като си накупиха огромни имения в страната и чужбина, коли, частни самолети и всякакви други глезотии. А онова, което не можаха да похарчат – надлежно скриха в офшорки.

Та набързо провъзгласените за „бизнесмени“ братя Домусчиеви „купуват“ Параходство „Български морски флот“. И какво правят? Може би си мислите, че като частници, които уж „милеят“ за имуществото си, те се заемат да възродят фирмата и да осигуряват все повече нови работни места? Нищо подобно! Както наскоро обяви проф. Стилиян Йотов, те се захващат да съкращават и уволняват хората. И да режат корабите на скрап. Така само за три години братята уволняват над 3 000 души. И го правят в пълно нарушение на приватизационния договор. Нещо повече: За това ГРУБО нарушение на договора, Домусчиеви е трябвало да платят на държавата неустойка в размер на 55 милиона лева. Но… както се случва само в приказките… и в нашата държава, арбитражен съд се включва и…ОПРОЩАВА на новоизпечените крупни „бизнесмени“ тази неустойка. С други думи, Домусчиев брадърс действат като слонове в стъкларски магазин. И никой не им търси сметка за изхвърлените на улицата работници, както и за разореното държавно предприятие. Дори за награда Кирил Домусчиев го правят шеф на най-голямата работодателска организация в България – Конфедерацията на работодателите и индустриалците.

[ad id=“218001″]

Въпреки парадокса, че в страната ни Индустрия отдавна няма, но пък „индустриалци“ – с лопата да ги ринеш.

Как става така, че две най-обикновени момчета изведнъж пипват големите пари и се нагушват с толкова много власт? Ето как: Братя Домусчиеви са авери на Борисов! Припомняме как преди време именно премиерът хвърли много милиони грешна народна пара, за да построи една… трибуна на стадиона на футболен клуб „Лудогорец“. Както и по причина Борисов да се похвали какъв голям „меценат“ на футбола е… Докато безработни и пенсионери се чудят как да вържат двата края. „Връзките“ на двамата братя, обаче не свършват с Министър-председателя. Финансовият министър Владислав Горанов „случайно“ живее в ултралуксозния комплекс на Домусчиеви „Есте Пропъртис“ в столичния квартал „Изток“. Като не плаща нищо за това.

[ad id=“155819″]

Ще попитате, ако има правителствен чадър над Домусчиеви, защо тогава Валери Симеонов, който се очерта като вярното куче на Борисов в Министерски съвет, атакува двамата братя? Отговорът е ясен: Защото братоците са сгафили. След като се налапаха с многото милиони, се почувстваха „недосегаеми“, досущ като Илия Павлов навремето. И решиха да се еманципират от създателите си – в случая от ГЕРБ. Но когато „акулите“ се сръфат с окървавени муцуни, останалата „фауна“ само печели от това. Единственият въпрос е докога ще ги чакаме да се „самоизядат“? И няма ли преди това да изчезнем като народ?

Очевидно е, че чакането не е решение. Затова да се насочим към единствения изход: Всенароден протест и съпротива срещу заложеното ни от наши и чужди олигарси унищожение.

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net


image0 (9K)