Бойко Борисов: за оставката на Цветанов, за Томислав Дончев и Деница Желева

Деница Желева е назначена за шеф на кабинета на премиера на мястото на Румяна Бъчварова. Томислав Дончев няма да замести Цветанов. Това обяви Бойко Борисов след заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Анализът за тези избори е, че победата е категорична и с оставките в БСП. Когато си победител – е приемливо да си мълчиш. Резултатите са добри, каза още Борисов.
„Приех оставката на Цветанов, защото това беше и негово решение, но и защото доверието в нас е спаднало. Няма трети вариант, вариантите бяха – напуска ръководните постове в партията, спира да се явява по медиите като лице на ГЕРБ и остава редови член, който работи в централата, той това не го избра и напусна изцяло. Избирането на негов заместник е работа на централата и на конгреса“, каза още той.
„Мисля, че с двама заместници ще се справя и с премиерските си задължения. Ще освободим и Румяна Бъчварова, защото отива посланик в Тел Авив. На нейно място ще е Деница Желева“, допълни Борисов и съобщи, че конгресът на ГЕРБ ще е на 7-ми юли.
“ Не може в Ямбол, Плевен и Добрич да направим всичко, и пак да не спечелим изборите. Исках днес, преди да се прибера, да ги успокоя, че който си върши работата, ще продължи да си я върши. Ще създам и орган за контрол вътре в партията за сигнали, жалби и т.н.“, категоричен бе Борисов, съобщава 24 часа.
Орган за контрол и сигнали в партията създава той в партията, за да не си позволява никой „да сочи тавана“ (да иска подкупи) като районния кмет на Пловдив.
„Видяхте какво се случва, когато някой сочи тавана и си позволява такива неща“, заяви Борисов.
На въпроса дали Цветанов ще му липсва по време на изборите, Борисов заяви: „Дайте да говорим сериозно по този въпрос“.
„Винаги народът ми дава кредит на доверие, аз винаги съм следял какво се иска от мен. Разбрах, че дори днес президентът е видял какви прекрасни училища сме направили и ремонтирали“, завърши той и отрече твърдението, че Томислав Дончев ще бъде негов заместник, защото е вицепремиер.


image0 (9K)