Бойко Борисов: Много съм европеец, но българите са ми на първо място

„Винаги съм бил за общите европейски решения. Мисля, че в случая позицията ни за мигрантите е наравно коректна със всички. Парите не са изобщо проблем. Аз съм за солидарност“, каза по време на брифинг премиерът Бойко Борисов.

[ad id=“225664″]

„Като решим всички какво да правим, сядаме и се разбираме какво да се прави с тези мигранти в Европа. Аз не мога да си позволя да поемам риска, защото той може да има толкова непоправими последствия в дългосрочен план. 6 месеца работихме върху дъблинското споразумение. Винаги съм се прекланял към Ангела Меркел, защото тя е солидарна”, анализира българският премиер, предаде Канал 3

„Преди няколко години са минали над 60 000 мигранти. 20 от тях по време на управлението на БСП. Разбира се, че трябва да бъдем солидарни. Към тази дата, единственото, за което се говори активно е преразпределението. Гърция трябва да бъде не само към България коректна”, каза още той.

„Въпреки големия хейт от България, аз си говорих с Ердоган и пазенето на границата ни е дадено за пример. Много съм европеец, но българите са ми на първо място. Трябва да се намери общо европейско решение“, заяви министър- председателят.

[ad id=“263680″]

„Не говорим за нелегалните мигранти, а за тези дошли на границата и са се регистрирали и тръгват за Германия, Австрия, Холандия. Като нация, като народ, трябва да си държим нашата позиция”, уточни той.


image0 (9K)