Бойко Борисов: „Като говорих за сценарии някои ми се усмихваха. Ето ви втората част…“

Министър-председателят Бойко Борисов даде втори за деня извънреден брифинг в Министерски съвет, този път с с министъра на вътрешните работи Младен Маринов и министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

Премиерът прочете писмо, в което се казва, че началникът на НСО е поискал охрана на имота в Росенец, за който се твърди, че е на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. От писмото става ясно, че е поискана охрана на сушата от юли до 15 септември.

„Писмото е подписано от началника на НСО, който е назначен от президента. Целта е това писмо да бъде разпространено да всички институции, включтелно МВР, „Морска администрация“ и Военното министерство“, обясни премиерът.

Според писмото излиза, че Министерството брани сараите на Доган. Добре ли са го измислили? В единия ден Радев пита за охраната на Пеевски и Доган, а на следващия ние получаваме това писмо с искането на началника на НСО. Като говорих за сценарии някои ми се усмихваха, ето го продължението на този сценарии“, коментира Борисов.

ГЕРБ поиска оставката на шефа на НСО.

От своя страна министърът на отбраната Красимир Каракачанов се обърна към шефа на НСО. „Искам да задам следния въпрос на ген Станчев. Известно е, че няма български войник, който да е допуснал да бъде пленено българско знаме. Моят въпрос е по този казус, службата НСО няма ли да вземе мерки и въпросният служител да бъде наказан? Това е един позорен акт.


image0 (9K)