Бойко Борисов: И на мен не ми стигат доходите…

Ясно е, че на никой не му стигат доходите. И на мен не ми стигат. Милиардер да питате, и той ще ви каже, че не му стигат парите. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Бяла, Русенско, където откри православния храм ”Св. Панталеймон”.

В характерния си стил той не пропусна да се похвали: „Никога не са давани толкова пари за учители, за заплати, за инфраструктура, за ремонти, за строежи. Безработицата е рекордно ниска.

[ad id=“225664″]

След това се обърна към вярата: „Без Господ нищо не може да се направи. Полагаме всякакви усилия и виждате каква хубава църква се е получила. Минахме през 2000 души и всички казаха, че им харесва. Вярата ми помага много. Богословие мога да изкарам. Нашата сила е да показваме направеното. Празнодумството го оставяме за други. Знаете, че патриархът не е много добре. Той плака, когато му казах, че ще правим тази църква. На нас празнодумството не ни е присъщо“, допълни Борисов. И още: „Дадохме и 1 милион за Троянския манастир. С 3 мога да мина, но богословие мога да завърша“.

Той не пропусна да натегне ситуацията около протеста на майките, противопоставяйки ги на други социални групи в обществото: „Готов съм да работя и да се разберем – това можем да дадем тази година, това позволява бюджета. Другото е да обясним – замразяваме заплатите и пенсиите или спираме „Хемус“ и даваме тука. Не съм излизал в отпуска в последните 17 години – когато съм бил премиер, кмет или главен секретар.


image0 (9K)