Бойко Борисов и Артур Расизаде откриха самолетната линия София-Баку

Символичната церемония се проведе на летище „Гейдар Алиев” в азербайджанската столица рано тази сутрин. Цената на билета е 29 евро.

[ad id=“263680″]

 

Премиерът Бойко Борисов и азерският му колега Артур Расизаде откриха рано тази сутрин линията Баку – София.

Символичната церемония се проведе на летище „Гейдар Алиев” в Баку.

През 2015 г. беше проведен разговор за първи път за въздушната линия, обясни министърът на транспорта Ивайло Московски.

Според българския премиер това е част от амбициозната програма за сътрудничество между България и Азербайджан в туризма, бизнеса и селското стопанство.

[ad id=“218548″]

Полетите ще се извършват един път седмично с азерската ниcкотарифна авиокомпания Buta Airways, която е дъщерна компания на националния авиопревозвач Azerbaijan Airlines, съобщава Епицентър. По този начин България става първата дестинация в Европейския съюз, където Buta Airways ще осъществява директни полети.

Според двамата премиери директната самолетна линия между столиците на България и Азербайджан ще допринесе за развитието на бизнес и икономическите връзки и ще популяризира туризма на двете страни. „Българите могат сега да пътуват само за 29 евро в тази прекрасна страна“, каза Борисов.

[ad id=“218001″]

След приземяването на първия полет от Баку на Летище София министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще открие и на българска земя първата редовна въздушна линия между България и Азербайджан.

 


image0 (9K)