Бойко Борисов: От жълтите павета е лесно да коментираш, когато никога нищо не си построил

Половината от строителните дейности по тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“ вече са изпълнени. Това е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас, написа в профила си във „Фейсбук” премиерът Бойко Борисов.

„Той ще е с две отделни тръби за движение в посока, като дължината на всяка ще е над 2 км. Съоръжението ще бъде с всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика. Строителните дейности по обекта стартираха през октомври миналата година”, допълва Борисов.

По думите му напредва работата и по виадукта преди тунела по посока Кулата. „Той се изгражда по технологията „потактово избутване“ на горното строене с хидравлични крикове. Съоръжението е от два моста за двете платна на движение”, добавя Борисов.

„Автомагистрала „Струма“ е поредният мащабен строителен обект, който изграждаме. Тук теренът е много труден, на места с голяма денивелация. Огромен труд са положили строителите както тук, така и на „Хемус“, „Европа“, пътя Ботевград – Видин и др. Иначе от жълтите павета е лесно да коментираш, когато никога нищо не си построил“, казва още Борисов.

 


image0 (9K)