Бойко Борисов даде високата си оценка: Председателството на България е успешно!

„Председателството на България е успешно. Никой не помни имената, а помнят думата България като успешно председателство.“ Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция след края на срещата на върха ЕС-Западни Балкани.

[ad id=“225664″]

„Искам да се извиня на всички софиянци за чудовищния трафик, но не знам дали преди е имало толкова много премиери, президенти, канцлери, банкери. Извинявайте, но и ползите са много повече за България от това да изстрадаме два дни. Благодаря на всички, които дойдоха, както и на тримата големи. Това е уважение към българския народ. Крайно време е всички в България да разберат, че това е председателството на България и когато то е успешно и тя е успешна. Имахме много добра и честна дискусия. Отдавна не съм слушал така без лицемерие, а толкова честно и от сърце да си говорят тези, които са „за“ и „против“ различните скорости на присъединяване на страните към ЕС. Толкова страхове и приказки, особено в западните медии“, заяви още той, цитиран от „Фокус“.

[ad id=“263680″]

Премиерът отбеляза, че БВП на Западните Балкани общо е 96 млрд. евро, колкото е БВП на Словакия. „Това ли плаши ЕС? Не е ли по-добре тези хора да са в преговори с ЕС или да ги оставим другите геостратегически играчи да дойдат и усилят и немалкото си в този момент влияние, което имат през мюсюлманите, православните християни. До края на юни пак ще имаме възможност да си говорим, но така или иначе много теми за размисъл сме си задали. Всички си тръгнаха с по едно на ум“, подчерта Борисов.

[ad id=“236993″]

„Разходката по моста на влюбените, която направиха Меркел, Макрон и Тереза Мей е доста символична, както и снимката между Тачи и Вучич, както и добрата новина, която споделиха Заев и Ципрас, но те ще кажат първо пред тяхната общественост какво са решили“, добави Борисов във връзка с новината, че гръцкият и македонският президент са се разбрали за името на Македония.

[ad id=“236999″]

„За всички стана ясно, че с проблемите, които имаме с големите геостратегически играчи в света единството спасение на ЕС е да сме единни, един лист хартия да не може да мине между нас, както каза г-жа Меркел. Вече се осъзнали, че силата на ЕС е в това“, заключи Борисов.


image0 (9K)