Бойко Борисов: Време е да управлявате! Вече не сме ви нужни!

„Спрете да спекулирате, че няма план. Злобата и реваншизмът стига дотам, че приеха в петък оставката на кабинета, в желанието си да унижат ГЕРБ, сега министрите ще се явят като депутати. Тепърва ще се види колко обещания няма да бъдат изпълнени. Аз си погледнах, от всички, които съм обещал, само едно не съм изпълнил, скенерът за болница „Света Анна““. Това заяви премиерът в оставка и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията, видя в ефира на Нова телевизия ЗАРАТА.

Той изтъкна, че правителството е отговорно и е работило много по плана. По този план са работили над 200 човека, които са най-добрите експерти. „Моето предложение към новото управляващо мнозинство е да го приемат – той е добре направен. Отхвърлете го, ако не ви харесва. Направете ваш, но спрете да спекулирате, че няма план“, добави Борисов.

„Моето предложение към новото управляващо мнозинство е да го приемат – той е добре направен. Отхвърлете го, ако не ви харесва. Направете ваш, но спрете да спекулирате, че няма план“, добави Борисов.

Лидерът ГЕРБ и премиер в оставка даде извънреден брифинг в централата на партията. В него участваха и други трима членове на кабинета в оставка – вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Кирил Ананиев и здравният министър Костадин Ангелов.

„Опитаха се да се заиграят със здравето на хората и да кажат, че не мислим за него. Членовете на НОЩ са държавни служители… Една година не спряха да се подиграват с Щаба, дори гориха маските и казваха, че двама генерали плашат народа. Казват, че ние едва ли не на инат сме затворили Щаба. Няма такова нещо. Моето предложение е, ако искат да го има този щаб. Само с едно гласуване могат да продължат работата му и д-р Симидчиев да дава указания. Злобата и реваншизмът им стигна до там, че в петък толкова искаха бързо да се саморазправят, че приеха оставката на кабинета“, каза премиерът в оставка.

„От началото на годината до този момент изплатихме 1 345 100 лв. за социално-икономически разходи“, обясни Кирил Ананиев и подчерта, че правителството е управлявало разходите на държавата правилно.

„Не знам голямото самочувствие на нашите колеги откъде идва. Аз когато прохождах срещу мен бяха остриетата на Сергей Станишев“, призна Борисов.

„Трябва да оборим някои лъжи и интерпретации и да помолим колегите… „Росенец“ вече няма да бъде закачан – бъдете сигурни. Бъдете сигурни и че няма да има и мажоритарни избори, защото оправданието е, че трябва да има по-спокоен парламент“, заяви Борисов, визирайки оправданието, което Слави Трифонов даде преди дни.

„Знаете ли кога ще го направят? Когато по някакъв начин дори и физически се разправят с ГЕРБ“, категоричен е Борисов.

„Слушайки коментарите на всички нови мераклии за властта: Моля да прочетете действащите закони в страната. Всички коментари на политици, включително и лекари, ясно показват, че тези хора не познават законодателството в България и не знаят какво правят“, заяви Костадин Ангелов.


image0 (9K)