Бойка Велкова и Ивайло Захариев с „Усещане за любов“

За любовта са изписани хиляди думи, но винаги може да се каже нещо ново и затрогващо, ако човек има талант. Това става ясно от музикално-поетичния спектакъл „Усещане за любов“, създаден от талантливата актриса Бойка Велкова.

[ad id=“225664″]

Тя е съчетала откъси от стихове и пиеси, музикални произведения, танци, както и изображения на картини от големи художници, описващи най-съкровеното чувство. Но освен това Бойка Велкова поема риска да се изправи пред публиката, в партньорство с Ивайло Захариев (приятна изненада за почитателите на звездата от сериала „Под прикритие), за да покажат магията на любовта, пише сайтът evropaworld.eu.

[ad id=“263680″]

Актрисата, която мнозина помнят в ролята на Десислава във филма „Боянският майстор“, изпълнява сложни балетни миниатюри, танцува фламенко и валс, балансира върху маса и дори прави шпагат. Тези етюди обаче не са самоцелни, ефектът от тях се преплита с емоцията от музиката, подбрана (и понякога изпълнявана) от Теодосий Спасов, и изображенията на художествени произведения, прожектирани като фон на сцената.

[ad id=“236993″]

Интересен контрапункт се получава, когато Бойка се преобразява в ролята на Агафя Тихоновна от „Женитба“ на Гогол и изрежда достойнствата на своите ухажори, чудейки се за кого да се омъжи. В това време на стената зад нея се показва картина на колумбийския художник Фернандо Ботеро (по-известен като скулптор), в която са изобразени група шишкави „хубавци“. Публиката реагира със спонтанни аплодисменти.

След спектакъла актьорът Светослав Пеев дойде лично да поздрави Бойка Велкова.

[ad id=“236999″]

Яна Дворецка, която е създала визуалната среда за спектакъла, е автор и на авангардните сценични костюми на актрисата.

Проектът „Усещане за любов“ е финансиран от програма „Култура“ на Столична община. Премиерата се състоя в City Mark Art Center в София, но Бойка Велкова и Ивайло Захариев имат намерението да покажат своя спектакъл и в други градове на страната.


image0 (9K)