Божков удари по Гешев: Не е тайна къде съм, всичко е съшито с бели конци. Ще се върна, когато съдът ме призове.

Бизнесменът Васил Божков коментира пред БНТ, че повдигнатите му 7 обвинения от прокуратурата, включително за предлагане на подкуп в Комисията по хазарта, са на база „някой казал, друг чул, че някой предлагал“.

„Как ми са предявени обвинения чрез служебен адвокат – нито са ме питали, нито са ме търсили. Аз имам собствени адвокати, не съм социално слаб. Никой не се е свързвал с мен, имам си адвокати, които са упълномощени“, каза той.

Божков заяви още, че трудно би се върнал в България, тъй като има притеснения от изказването на главния прокурор Иван Гешев за прилагане на психотерапия.

“Нове Холдинг”: Налагането на запори на фирми без съдебно разпореждане е абсолютен произвол

„Точно от тази психотерапия ме е страх. Ще се върна в България пред съда. Първо искам да предявят обвинения на моите адвокати. Това всичко е съшито с бели конци. Какви доказателства могат да бъдат предмети на изкуството?“, каза бизнесменът.

„Не е тайна къде съм, това не е от значение“, заяви Божков на въпроса къде се намира в момента.

На твърденията на прокуратурата, че голяма част от лицата, които се афишират като спечелили от лотарийните игри, не съществуват реално, Божков отвърна: „Това нанася големи вреди на бизнеса и тука ще заведа лични дела. Всички лица съществуват и парите им са преведени по банков път, както е по закон. Освен това, някой от прокурорите каза, че няма средства да се обезпечат печалбите. Нека да не се изказват по бизнес, както аз не се изказвам по техните работи. Това са нелепи твърдения и лъжи, които уронват престижа и пречат на бизнеса. Мисля да предявя лични дела към тези, които ги казват“.

 


image0 (9K)