Божков теглил най-много пари кеш по време на последните избори

Никога не съм давал подкупи“, заяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия бившият съдружник на Васил Божков и собственик на Efbet Цветомир Найденов. Той разкри, че неговото семейство е познавало много добре скандалния Божков.

„Прегледах това, което е публикувал във Фейсбук. Датите са много разхвърлени, няма никаква подреденост и цикличност. Не може рекет да се дава така“, заяви Найденов.

Той посочи, че му е направило впечатление, че Божков най-много е теглил кеш пари по време на последните местни избори.

Според него Божков се опитва да внушава „някакви неща, защото иска да дестабилизира правителството“.

Найденов направи проста сметка: „Ако е Божков е давал такса спокойствие в размер на 20%, според платежните му документи липсват 128 млн.“

„Познавайки добре г-н Божков, съм убеден, че той няма нищо компрометиращо срещу когото и да е. Той просто прави внушения с цел да дестабилизира правителството, защото такъв му е маниерът на работа. Действа така, защото досега никой друг нямаше смелостта да му повдигне не 18, а 1,8 обвинения“, допълни бизнесменът.

„Всички тези 18 обвинения срещу него изискват пари в кеш. Всички мокри поръчки, покупките на антични ценности от иманярите, поддържането на армия от плеймейтки, подкупите към хора от Комисията по хазарта – те изискват пари в брой, а не плащане по банков път. Гледайки датите от бележките му за теглене на пари за 2019 г., таймингът през октомври съвпада с изборите. Казвал е, че никога не е подкрепял управляващата партия и управляващата коалиция, а има други политически симпатии“, коментира собственикът на EFBET.

Бизнесменът разкри, че е бил принуждаван да плаща по 42 млн. лева, които са давани под формата на дарения за „Левски“.

Коментарът му бе във връзка с вчерашния пост във Фейсбук с нова порция документи и банкови извлечения на обвиняемия Васил Божков бе такъв: „Чувал съм от момичета, които са имали взимане даване с Божков, че е държал огромни суми в евро в сакове, от които те е трябвало да си вземат.“

Той разкри също, че Божков никога не е имал симпатии към сегашната управляваща коалиция и знае, че други политики одобрява. По думите му обаче не мисли, че моментът е подходящ да ги съобщава.

„Измамите винаги един ден биват разкрити. Аз съм казал какъв беше планът на Васил Божков да си прикрие следите“, каза Найденов.

На въпрос дали ще продължат публикациите на Васил Божков във Фейсбук, той отговори, че неговата прогноза е, че „след предаването на акциите на „Левски“ всичко ще приключи, защото никой не вярва на картинки“.


image0 (9K)