Божков загатна къде е, но продължава с тайните

Васил Божков в момента се намира близо до България в страна на Балканския полуостров. Това разкри самият той пред bTV.

„Не съм в Сърбия, но това няма такова голямо значение. Важното е кой какви пари плаща“, посочи бизнесменът.

Той разкри, че не знае в момента какво се случва със семейството му и че е възможно жена му да е арестувана. Божков съобщи, че са претърсени 13 негови офиса. Домът ми е претърсен и в момента го претърсват, каза бизнесменът.

„Какви са тези престъпления, в които ме обвиняват? Дали може да се намерят документи и доказателства за тези 7 обвинения? Арестуват хора, кои то нямат нищо общо. Ако г-н Гешев иска да търси престъпници, нека да гледа по-високо от Комисията по хазарта. Има министри…“, добави Божков.

Според него зад т.нар. организирана престъпна група стоят бръщолевенията на „едни луди хора, които веднъж твърдят едно, друг път – друго“.

„Обвиниха ме точно мене, защо не обвиниха други акционери?“, попита Божков.

На въпрос какъв е неговият отговор, заяви: „Не мога да кажа. Всичко това е съшито с бели конци“, каза Божков.

„Не знам дали съм от най-богатите хора в страната, никога не съм правил сметки кой колко пари има“, коментира собственикът на „Нове Холднинг“.

Основните обвинения срещу Божков са за ръководене на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба. По сметки на прокуратурата фирмите му за хазартни игри дължат на държавата над 559 млн. лв.


image0 (9K)