Богомил Бонев: София едва не пламна като като Атина заради „Царските конюшни“

Сега е ред на полицията да намери някой нещастен клошар или наркоман, прокуратурата да го обвини след като преподаватели от Академията на МВР изготвят скоростна експертиза

Бившият вътрешен министър Богомил Бонев и адвокатът на набедения за опожаряването на Тютюневите складове клошар Стефан Левашки изразиха мнение в социалната мрежа “Фейсбук“ за пожара в Царските конюшни в центъра на София. Те са убедени, че те са запалени умишлено, пише Епицентър.бг.

Богомил Бонев:

Пожарът в Царските конюшни напомня как бяха придобити те – за 90 лв. на кв.м. Продаде ги областен управител от РБ, назначен от Бойко Борисов и зам.- областен от ГЕРБ. Сега очаквам, ако има разследваща журналистика, да видя заглавия от рода: „Умишленият палеж на Царските конюшни в центъра на София можеше ли да доведе до трагедията в Атина или да“.

Стефан Левашки:

Поредният пожар на обект в централна градска част, умишлено изоставен на саморазрухата, пречещ на бъдещи инвестиционни намерения. Пожарът е запазена марка в такива случаи, прилагана с успех вече доста пъти в Пловдив – Старата сграда на 2 РПУ, баня Чайка, тютюневите складове.

Явно някой е решил да я приложи и в София, тази нощ както знаете горяха Царските конюшни. Сега е ред на полицията да намери някой нещастен клошар или наркоман, прокуратурата да го обвини след като преподаватели от Академията на МВР изготвят скоростна експертиза.

Надеждата е все пак в съда, но и тя не е голяма. Така че и този случай е приключен, инвеститорите могат да заповядат, наред са следващи подобни сгради. А иначе моя клиент Любомир Данчев излежа вече половината от наложеното му наказание. А бе важното е да сме живи и здрави и лафът във Фейсбук да върви.


image0 (9K)