Богомил Бонев: Организираната престъпност проникна в политиката благодарение на цар и генерал

„Най-голямата ни грешка, докато драпахме за НАТО и ЕС беше заблуждението, че те имат демократичните сетива да ни контролират заради презумпцията, че сме тъпи, защото и ние си знаехме, че ще кривнем у лево…“ Това написа във фейсбук бившият вътрешен министър Богомил Бонев.
Напротив, те охотно подкрепят организираната престъпност, проникнала в политиката, благодарение на едно недоразумение – цар и премиер. Защото имат полза от това, а не, защото мислят за демокрацията у нас. Даже не ми се коментира за михлюзите от грантовите бенефициери, пише още Бонев.
[ad id=“225664″]
Той коментира и сключения договор с Македония, за който Борисов го изкарват герой, който ще влезе в историята: „В прав текст това означава, че българската история може да бъде нагласяна както пожелаят Русия, Гърция и Сърбия. В тези държави се пазят твърде голям брой исторически извори, неизвестни на българската наука. И ако някой си мисли, че те няма да бъдат използвани значи е наивник или глупак. Тя и досега българската история се пише така, че да обслужва различни идеологии. Нека не забравяме, че учебникарската ни история е родена през втората половина на 18 век в Петербургската академия и обслужва интересите на имперската доктрина на Екатерина Велика и Гръцкия проект на Евгений Булгарис. Тогава и там българите станаха прабългари, сдобиха се с тюркски произход и език, родиха се хановете и какви ли още не измислици. Тази доктрина обслужват и до днес така наречените български официални историци. Тези същите историци ще бъдат вероятно участници в посочената комисия.“

image0 (9K)