Бобоков си пише директно и с Prezident, праща съобщения на жена му

Скандален чат: Бобоков си пише директно с Prezident, праща съобщения на жена му, пише „Дарик“

Нови, скандални чатове разпространи прокуратурата във връзка с разследването за търговия с влияние от страна на президентския секретар Пламен Узунов.

От тях обаче става видно, че очевидно неговата кореспонденция не е била солова акция.

Новите доказателства разкриват и директен контакт между бизнесмена Пламен Бобоков и Prezident . Бобоков лобира за посланика в Нигерия в съобщението си до държавния глава, а така също и му благодари за подкрепата. От прокуратурата не назовават директно, че става въпрос за Румен Радев, а посочват, че се отнася до диалог между „лице с имунитет“ и обвиняемия Пламен Бобоков.

Спецпрокуратурата вика повторно на разпит Узунов, дал неверни пароли за джиесемите си

Комуникацията се публикува с разрешение на наблюдаващите прокурори, съгласно чл. 198 НПК. Същата се съдържа в експертиза на мобилен телефон, ползван от Пламен Узунов, уточняват от обвинението.

И дословно изрежда кой с кого си разменя съобщения, както и текста им. Сред тях присъства и името на президентската съпруга Десислава Радева, до която също русенският бизнесмен изпраща съобщения, се вижда от фотосите.

Секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов е в отпуск

Така, например, на 29.09.2019 г. в 16:15 ч. Plamen Bobokov изпраща на Prezident – Rumen Radev съобщение с текст: „Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!……Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!“.

От прокуратурата уточняват, че пристъпват към оповестяване на тези чатове заради поредно изнасяне на неверни твърдения в ефира на национална телевизия.

Анализът на информацията, съдържаща се в изготвената експертиза и приложенията към нея, продължава.


image0 (9K)