БНТ ще излъчва зимната Олимпиада 2018

Зрителите ще могат да наблюдават на живо най-интересните моменти от Олимпийските игри в южнокорейския град Пьончанг, които ще се проведат от 9 до 25 февруари.

[ad id=“225664″]

„Обществената телевизия придобива правата за директно излъчване на 110 часа програма от зимните олимпийски игри през 2018 г. и 250 часа от състезанията в рамките на лятната Олимпиада през 2020 г. в Токио“ – заяви генералният директор на БНТ Константин Каменаров и допълни, че въпреки сложните преговори с американската компания, която миналата година спечели търга за разпространение на състезанията до 2024 г.,

20 състезатели ще представят страната ни в 6 олимпийски дисциплини на предстоящата зимна олимпиада в Пьончанг. Знаменосец на българския отбор ще бъде именитият ни сноубордист Радослав Янков.

БНТ ще излъчи официалната церемония по откриването на Олимпийските игри. Очаква се в спектакъла да вземат участие 2 000 изпълнители, а организаторите залагат на високите технологии.

[ad id=“263680″]

Зрителите ще са съпричастни и на заключителното събитие на Олимпиадата в Корея, както и на стартовете на българските спортисти и най-атрактивните дисциплини от програмата на състезанията.

Българските представители ще се състезават в сноуборда (Александра Жекова, Радослав Янков и Теодора Пенчева), в алпийските дисциплини, където България ще представят Алберт Попов и Мария Киркова, в ски-бягането (Веселин Цинзов, Йордан Чучуганов, Антония Григорова). Световният шампион в ски скоковете при младежите през 2011 г. Владимир Зографски е единственият българин в този спорт, а в биатлона страната ни представя най-многобройната група състезатели: Красимир Анев, Владимир Илиев, Антон Синапов, Димитър Герджиков, Михаил Клечоров, Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Стефани Попова, Даниела Кадева и Милена Тодорова. Павел Ангелов е представителят ни  в дисциплината спускане с шейни.


image0 (9K)