Близо 3000 бяха омаяни от великолепната Веселина Кацарова на стадион „Берое“

operata Karmen na beroe (7)_resize
За първи път след 30 години оперната дива, определяна за мецосопран № 1 в света – Веселина Кацарова участва в оперна постановка в България. Това се случи в уникалния, зрелищен и емоционален спектакъл под звездите, който поднесоха на зрителите Старозагорската и Бургаската опери в най-новата си съвместна суперпродукция – операта „Кармен“ от Жорж Бизе, с режисьор Огнян Драганов.

Старозагорци и гостите на града видяха и чуха на една сцена своята съгражданка Веселина Кацарова, в ролята на темпераментната Кармен, световния тенор Калуди Калудов – в ролята на Дон Хозе, френския баритон Сирил Ровери като Ескамилио и Цветелина Василева като Микаела.

Атрактивните балетни платна с участието на балета на Държавна опера-Стара Загора са дело на примабалерината и хореограф Силвия Томова. Сценографията е подготвена и адаптирана от художника на Старозагорската опера Тодор Демеров за гигантската сцена на стадиона.

[ad id=“225664″]

Мегапродукцията имаше едно единствено издание и премина с изключителен успех на стадион „Берое“. Един зашеметяващ спектакъл, превърнал се в празник за сетивата, с участието на великолепната Веселина Кацарова, която омая публиката и демонстрира артистизъм от най-висока класа. Развълнувана, тя благодари на всички, близо 3 000 които изгледаха представлението на стадиона и бе изпратена с продължителни аплодисменти от признателната публика.


image0 (9K)