Близнашки: При партньори като патриотите, на Борисов не му трябва опозиция

„Премиерът е от щастливите политици и като че ли умее да ходи по въже.“ Това каза в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR бившият служебен министър-председател проф. Георги Близнашки.

[ad id=“225664″]

По думите му точно сега министър-председателят ни е в състояние да покаже целия си потенциал. А за Бойко Борисов третият му мандат можело да се каже, че е нещо като неговата лебедова песен.

„Добрата кондиция е от полза в политиката“, посочи професорът. Един от най-благоприятните фактори за това правителство е липсата на алтернатива. „Твърде слаба е опозицията. В този смисъл Бойко Борисов вижда щастлива съдба“, анализира професорът по конституционно право. Той изрази надежда, че това е потенциал и за България.

[ad id=“236993″]

Близнашки коментира и скандалната сделка „ЧЕЗ“. Според него някои обстоятелства около споразумението са странни. „НС трябва да си изясни много обстоятелства около тази сделка. Мисля, че има голям кризисен потенциал в нея“, смята юристът. По думите на професора опозицията „изцеди“ този потенциал.

[ad id=“236999″]

„Бойко Борисов управлява в една тежка коалиция. С такива коалиционни партньори не ти трябва опозиция“, посочи още той. „Обществото е изправено пред много тежки проблеми. Това е голяма драма“, смята още проф. Близнашки.


image0 (9K)