Близки партньори – добри приятели

Как да се сближите повече с любимия човек

Сближаването между партньорите в една двойка невинаги идва спонтанно и от само себе си. Нужно е да се работи целенасочено в тази посока, защото само любовта не е достатъчна. Както за осъществяването на дългосрочна здрава връзка са необходими много компромиси, така за сближаването е нужно партньорите да се стараят да прогонят рутината и битовизма в сивото ежедневие, пише az-jenata.bg.

Кои са навиците на двойките с голяма близост помежду си, които могат да ви помогнат и вие да успеете да се сближите повече с партньора си?

Сходни интереси

Когато партньорите в една връзка нямат нищо общо по отношение на интересите си е много трудно да се сближат на емоционално и духовно ниво и обратно. Не е задължително всичките ви интереси да си съвпадат напълно. Достатъчни са няколко сходства, за да имате общи страсти, в които да горите заедно.

Близките партньори обичат да правят неща заедно

За да се сближите повече вземете пример от двойките, които са изключително близки и това личи от поведението им. Те имат любими занимания, които обичат да правят заедно – ходят в парка, карат колело, катерят се в планината, пазаруват заедно, спортуват. Няма значение каква активност ще изберете. Важно е да отделяте време да правите нещата заедно.

Време далеч от технологиите и мрежата

За да се сближите повече и да прекарвате пълноценно време заедно, отделяйте се от социалните мрежи, електронните устройства и интернет за известно време. Прекарвайте го само в компанията на любимия човек.

Правете живота на партньора си по-лесен

Колкото повече улеснявате живота на партньора си, толкова по-лесно ще ви е да се сближите. Ако постоянно търсите повод за конфликт, за разправия, опитвате се да го промените и го критикувате, това ще го отблъсне и ще ви отдалечи един от друг.

Близките двойки се чувстват като отбор

За да се сближите вземете пример от партньорите, които показват близост помежду си. Те се държат като един отбор, който работи заедно, който се подкрепя и защитава. Това наистина сближава.

Не влизайте в коловоз

Лесно е да се каже, трудно е да се изпълни. Много двойки ще се съгласят, че навлизането в коловоз става неусетно и подкопава близостта във връзката. За да избегнете това, старайте се да бягате от коловозите. Правете различни неща всеки ден. Бъдете по-спонтанни и не се вкопчвайте в конкретен график. Ако работното ви ежедневие налага това, старайте се да си открадвате всеки свободен миг, за да правите нещо различно.


image0 (9K)