Благотворително Национално турне стартира от Стара Загора

Националното турне на Танцова формация „Петлите“ и приятели стартира от Стара Загора на 3 ноември. Спектакълът „Най-доброто от „Петлите”, по повод 10 години от създаването на формацията, е за подпомагане на децата в неравностойно положение и се реализира с подкрепата на Община Стара Загора

Младите танцьори са нетърпеливи да покажат най-новата си постановка, която са подготвили специално за своето турне. Заедно с момчетата от Electra Crew децата усилено репетират най-новите танци, които ще взривят не само публиката в страната. С Electra Crew те бяха заедно на една сцена през 2015 г. в телевизионното шоу „България търси талант”. Оттогава датира тяхното приятелство. Преди 7 месеца талантливите танцьори от Пазарджик решават да направят заедно спектакъла за годишнината на формацията.

Гости на спектакъла „Най-доброто от „Петлите” в Стара Загора, освен Гери и Милица Тодорови, ще бъдат невероятните деца от АЗ-ЪТ Жанет Делчева и Диан Димов, Балетна школа „Феерия“с ръководител Цветелина Тенева и Hip-Hop Dance Do It Crew, с ръководител Валентина Андрейчева.

Танцовата формация „Петлите” е създадена през 2006 г. в бившия интернат „Александър Георгиев – Коджакафалията” в Бургас. Оттогава тя е приела и деца от социално слаби семейства, и от бургаски училища. Идеята на екипа е по-лесното им интегриране. До момента групата има 6 национални турнета с подкрепата на Министерството на социалната политика, Министерството на културата, Нешка Робева и кмета на Бургас Димитър Николов. „Петлите” имат много награди и призове от престижни фестивали. За тези 10 години от създаването си са направили над 300 самостоятелни концерта и спектакли. Участвали са в много благотворителни инициативи в помощ на деца.

Спектакълът в Стара Загора ще бъде в Синдикалния дом, от 19.00 часа. Билети на касата на Синдикалния дом.


image0 (9K)