Благотворителна дегустация на вина от чирпанския регион, организира ПГСС – Чирпан

На 7.02.2019 год., в р-т „Република“ , за 15 път се проведе благотворителна дегустация на вина от чирпанския регион, организирана от ПГСС(Професионалната гимназия по селско стопанство), гр. Чирпан и училищното настоятелство към нея.

Това събитие всяка година е чакано с голям интерес от обществеността в Чирпан. На него присъстваха много граждани, представители на местната власт и на бизнеса.

Организацията беше на много високо ниво. Домакините се представиха с чудесна програма – зареждащи вокални и танцови изпълнение на ученици от професионалната гимназия. Както винаги имаше интересна викторина, томбола и забавни игри с публиката.
Благотворителната вечер беше изпълнена с много позитивизъм, дегустирането на вина бе съчетано с най-доброто, което може да направи всеки – да участва в благотворителност, да прояви съпричастност. А всяка глътка вино бе запомнящ се еликсир от земята на слънчева Тракия.
Дегустирани бяха 22 проби вина от местни производители. За цар на виното бе избран г-н Стоян Стоянов, собственик на винарска изба Братя Даскалови, фирма „Кати Комерс“ООД, която разполага с 400 дка. собствени лозя.

Отличени бяха следните вина :
Категория бели вина:
Шардоне на „Кати Комерс“ ООД
Траминер на „Кати Комерс“ ООД
Димят на винарска изба с. Свобода
Категория Розе на „Агроген07“ ООД, с. Оризово
Категория млади червени вина
Сира х Темпранийо на „Кати Комерс“ООД
Мерло на частен производител Николай Петков
Мерло на „Тракия Естет“, с. Гранит
Категория стари червени вина
Сира х Каберне Совиньон х Марселан на Шато „Трендафилов“
Сира х Регент на“ Домейн Менада“
Каберне Совиньон на „Тракия Естейт“, с. Гранит.
Като най-добри дегустатори от любителите бяха отличени Георги Иванов, Живко Паунов и Живка Костадинова, а от професионалистите – Нина Патронска и Христо Мигнат.

Събраните дарения са на стойност 6208 лв., които ще бъдат използвани за подпомагане на ученици от ПГСС.


image0 (9K)