Благородно! Млада жена дари майчинските си на пострадало семейство

Млада жена от село Първенец дари майчинските си на пострадало семейство от Марково, чийто дом изгоря малко след Нова година. Благодетелката пожелала да остане анонимна, съобщава „Марица“.

Дни след пожара тя занесла в кметството 120 лв. с молбата да бъдат предадени на пострадалото семейство. Ева и Павел Павлови и трите им деца останаха без покрив, след като на 5 януари пламъци обхванаха дома им в селото. Огънят унищожи цялата постройка, покрива и етаж от съседна къща в двора, както и цялата покъщнина. По чудо никой от семейството не пострада.

Почти нищо не беше спасено. Причините за пожара се уточняват. Предполага се, че огънят е тръгнал от печка на твърдо гориво.

След пожара кметът на Марково и жителите на селото подеха дарителска кампания в помощ на пострадалото семейство. В кметството се събират дрехи и пари за Павлови. За четири дни постъпили 2500 лв. от милосърдни хора. Средствата дошли не само от жители на Марково, но и съседните села.

Семейството вече няма нужда от дрехи за децата, а повече от финансови средства. В момента те са при близки в Пловдив. Смятат да си наемат квартира там и най-вероятно напролет ще мислят как да възстановят дома си в Марково, обясни кметът на селото Пламен Кабаков.


image0 (9K)