Благодарим ви, Загорчета, че спряхте и при нас в Кьолн!

zagor4e5_resizedТупна тъпан, писна гайда, изви се кавал, гъдулките заситниха, сцената се напълни с пъстри тракиийски багри и Загорчета, извиха се момински гласове – публиката не смееше да помръдне и следеше в благоговейна тишина разгръщащия се фолкорен сюжет на сцената. А тя се превръщаше в мегдан, седянка, на чешмата, до лозата, на нивата, където малките артисти пееха, играеха и свиреха. Потопиха се в спектакъла и той като вихър отнесе всички чак до Тракия – там, където слънцето грее най-топло, гроздето е най-сладко и момите и момците – златни! Децата сред публиката отмерваха ритми с ръчички и потропваха игриво, бащите подсвиркваха въодушевено, майките попяваха и отронваха по една сълза, публиката бе влязла в артистичното пространство и сцената бе навсякъде и за всеки – събуждане за усещането за какво е „българско“!

zagor4e3_resizedБурно ръкопляскане и двойно връщане на ансамбъл „Загорче“ на сцената. Да ги пуснем ли да си вървят изобщо? Да, за да могат да продължат своя „будителски“ път из Европа, за да стоплят и други сърца! Благодарим ви, Загорчета, че спряхте и при нас! На добра слука!

Ансамбълът отпътува на 2 ноември в 9 часа от Кьолн на път за Брюксел. Неговият престой в гр. Кьолн бе кратък, но запомнящ се за нас! Заповядайте пак, и пак, и пак, и пак!

zagor4e2_resizedКонцертът в гр. Кьолн се осъществи със съдействието на родителите и ръководството на БНУ „Аз Буки Веди“ и Клуб „Будители“ в гр. Кьолн. Благодарим на публиката за щедрите дарения за ансамбъла, както и за трапезата, която бяха подготвили за след концерта! Надяваме се, че концертите по случай Деня на народните будители в гр. Кьолн ще се превърнат в традиция! – написа Росица Байрактарски, училищен ръководител на Българското училище „Аз Буки Веди“ в Кьолн, за поредния фурор-концерт на малките старозагорски деца от Ансамбъл „Загорче“, които са на своето голямо европейско турне.

Следваща спирка – Париж на 11 ноември! На сцената на зала Корто, където ще участват в юбилейния концерт по случай 10 години от създаването на Българското училище във френската столица.

За концертите на „Загорче“ в Линц и Залцбург прочетете ТУК


image0 (9K)