БК Берое с категорична победа над Ямбол във втората си контрола

Баскетболистите на Берое постигнаха   убедителна победа над тима на Ямбол с 92:66 . Старозагорци доминираха във всяка от четирите части на двубоя, игран в отново в димитровградската зала „Младост“. Това бе втори пореден успех за беройци в предсезонната подготовка.

За разлика от предишната контрола със Спартак играчите на Берое влязоха по-трудно в срещата. Тимът на Ямбол поведе в резултата, но още преди средата на частта старозагорци не само излязоха напред, а дори поведоха с 8 точки. До края „зелените“ продължиха да доминират и логично затвориха първата четвърт с 27:17.

През втората четвърт играчите на Тони Дечев опитаха да подобрят представянето си, но още в първите секунди Берое наложи пълен контрол над случващото се на игрището. Старозагорци увеличиха преднината си до 20 пункта. Почивката на полувремето дойде при резултат 51:30 в полза на символичните домакини.

Третата четвърт се превърна в най-равностойната в днешната контрола. В нея за кратко играчите на Любо Минчев отстъпиха инициативата на своя противник, което позволи на тима от Ямбол да понавакса изоставането. Беройци подобриха играта си в защита, а в последните секунди намериха и точната стрелба към коша на гостите. Със 17:15 и третата част отиде в актива на „зелените“, а преднината им в общия резултат вече бе 68:48 преди заключителните минути.

Изоставането не отказа баскетболистите на Ямбол, които показаха много агресия и желание в последната четвърт, въпреки че обратът бе невъзможен. Енергията и организираността, с която беройци действаха обаче доведоха до набъбване на преднината им до 27 точки. Последният сигнал в мача дойде при крайното 92:66.


image0 (9K)