БК Берое спечели оспорван двубой срещу румънския Тимишоара

 

Баскетболният Берое спечели много здравия приятелски мач с тима на Тимишоара с 57:53. Двубоят бе двуостър и изключително оспорван.

Рейнс се пребори за началната топка в срещата, което позволи на старозагорци да открият първия резултата, след като и двата отбора направиха две неуспешни нападения. Тимишоара отговори с три последователни успешни нападения. След първоначалния устрем двата отбора влязоха в серия от безуспешни стрелби, за които спомогна и здравата отбрана на двете петорки. Три минути преди края на частта Берое изравни за 12:12. Последваха две тройки в актива на гостите, на което „зелените“ отговориха с две попадения от зоната на двете точки. Частта приключи в ползва на Тимишоара 16:18.

След паузата беройци влязоха една идея по-добре. За съжаление, няколкото добри пробива на Мичъл и Ники Стоянов не намериха коша на тима от Румъния. В дефанзивен план беройци стояха изключително солидно, което не позволи на гостите да развият успешно нападенията си. От това пострада резултатността в мача. Втората четвърт приключи при 7:6 за Берое и общ резултат на почивката от 23:24 за Тимишоара.

Началото на третата четвърт бе за гостите, които успяха да дръпнат с 6 точки преднина. Това мобилизира „зелените“, които с много енергия и прецизност не само заличиха пасива, но и излязоха напред в резултата. Комбинациите на беройци в нападение започнаха да дават резултат, в резултат на което частта отново отиде в тяхна полза, но този път с по-изразителен резултат 16:10.

Преди последната четвърт таблото в обновената зала показваше 39:34 за беройци. Гостите от Тимишоара обаче излязоха напред след 10:0 в началото на частта. Бишоп с хубава забивка отпуши частта за Берое. В заключителните минути на мача обаче си пролича, че беройци позагубиха от физическия потенциал. Брейди Роуз с две тройки направи резултата 46:46. С попадения на Рейнс и Павел Маринов „зелените“ се приближиха максимално до успеха 140 секунди преди края на мача. Здравата битка продължи до последните секунди на срещата. Берое обаче излезе по-коравият отбор и се поздрави с успеха с 57:53


image0 (9K)